Нападателят на Ливърпул Анди Керъл най-вероятно ще бъде пратен под наем в друг отбор през следващия сезон, за да освободи място за класен атакуващ футболист, който да бъде привлечен през лятото.

Бившият играч на Нюкасъл дойде на „Анфийлд“ с рекорден трансфер (35 млн. паунда) и много надежди, но така и не успя да покаже формата, която демонстрираше с екипа на „свраките“. През настоящия сезон таранът е отбелязал само 4 попадения във Висшата лига.

Въпреки победния гол срещу Евертън във полуфинала за ФА Къп и попадението в последните секунди на шампионатния двубой с Блекбърн изглежда, че мениджърът на „червените“ Кени Далглиш вече е готов да се раздели с него, макар и временно.

Шотландецът следи отблизо трима нападатели, като се надява да привлече поне един от тях в своя тим. Начело на списъка е капитанът на Валенсия Роберто Солдадо, който до момента е вкарал 17 гола за „прилепите“. Далглиш ще се опита да изкуши испанския национал, като му гарантира твърдо титулярно място с червения екип.

Другата цел на мърсисайдци е голаджията на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте, който във физическо отношение е подобен на Керъл играч, но техническите му качества са на много по-високо ниво.

Последният от трите варианта е уругвайският нападател на Грьонинген Давид Тейшейра. Ливърпул се опита да го привлече още през зимата, но удари на камък. Въпреки това се очаква „червените“ да пробват отново, тъй като евентуалния трансфер на Тейшейра в посока „Анфийлд“ може да реши и проблемите с Луис Суарес.