Плановете на Футболен клуб Ливърпул за построяването на нов стадион на стойност 400 милиона лири са били одобрени от местния градски съвет.

Новото съоръжение, което ще бъде изградено в Стенли Парк, ще бъде с капацитет от 60000 души. Предложението за новия стадион е било прието от с единодушие от общината на Ливърпул след 5 часово съвещание.

Така, новият дом на „червените” ще може да поеме с 15 хиляди повече привърженици от стария „Анфийлд”. В бъдеще бройката дори може да достигне и 75 хиляди души.

Новият стадион ще има 114 ложи, като има и идея 96 места да бъдат оставени свободни в знак на почит към загиналите в трагедията от 15 април 1989 година на стадион Хилзбъро в Шефийлд, когато по време на полуфинал за Купата на Англия срещу Нотингам Форест се срути трибуна препълнена с фенове на мърсисайдци.

Празните седалки трябва да оформят числото 96. На съоръжението, което ще отвори врати през 2010 година, ще бъде преместен и мемориалът с имената на жертвите от Хилсбъро, който сега се намира на Анфийлд Роуд.