Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че вратарят Хосе Рейна и защитникът Мартин Шкъртел ще останат на „Анфийлд“ и през следващия сезон.

30-годишният Рейна вече има 8 сезона зад гърба си с червената фланелка и почти 400 мача, но напоследък се говори усилено за трансфер в родния му клуб Барселона.

„Глупавият ни сезон подклажда тези слухове, но Пепе Рейна не се продава“, отсече Роджърс. „Той има още 3 години по договора си, щастлив е при нас. Очевидно има някакви спекулации, но те не си струва да се обсъждат.“

В същото време 28-годишният Шкъртел от няколко месеца загуби титулярното си място, като северноирландският наставник залага предимно на ветерана Джейми Карагър. Последният обаче вече обяви, че спира с футбола след края на сезона.

„Мартин изпитва трудности и аз забелязвам този факт. Той обаче е страхотен професионалист, много е концентриран и тренира здраво, точно както се иска от него. Направихме тази промяна през януари и оттогава насам вярвам, че Карагър бе един от най-добрите защитници в лигата. Даниел Агер пък се чувства свеж и играе много добре. Това е в ущърб на Мартин, но той е лоялен член на нашия екип и все още има голяма роля в плановете ми“, завърши Роджърс.