Ливърпул и Челси не успяха да се победят във второто дерби за деня в английската Висша лига и направиха равенство 1:1, което не позволи на сините да настигнат Манчестър Сити на върха в класирането.

След четвърт час игра Фернандо Торес взриви трибуните на Анфийлд отбелязвайки първото си попадение в Премиършип след удар с десния крак от десетина метра.

Двата отбора играха безкомпромисно при единоборствата, което принуди реферът Робърт Стайлс да покаже общо девет жълти картона за да охлади страстите на терена.

В 60-тата минута на срещата Стив Финън фаулира Флоран Малуда в наказателното поле на Ливърпул, а халфът на Челси Франк Лампард хладнокръвно реализира отсъдената дузпа.

В последния половин час на срещата домакините бяха значително повече търсеха победата, но вратарят Петър Чех не остави никакви шансове на нападателите на мърсисайдци.

Ясен показател за превъзходството на Ливърпул е владеенето на топката през 56% от игровото време, срещу 44% за Челси.

Лондончани са втори в класирането със седем точки от три мача, на две точки след водача Манчестър Сити. Ливърпул разделя седмата позиция с актив от четири точки от два мача, колкото имат и Арсенал и Блекбърн.