Директорът по мениджмънта в Ливърпул Иън Айр заяви, че собственика на клуба „Фенуей Спортс Груп“ вече има по-голяма яснота относно бъдещия дом на мърсисайдци, макар че все още не са избрали един от вариантите - нов стадион или реконструкция на „Анфийлд“.

В момента шефовета на клуба са по-склонни да останат на легендарния стадион, отколкото да хвърлят 300 млн. паунда за нов в „Стенли Парк“, който всъщност ще има едва 15 000 места повече.

Оставането на „Анфийлд“ обаче крие собствени рискове, тъй като евентуалното модернизиране на съоръжението ще доведе до нарушаване границите на имотите, които се намират в близост до стадиона. „Фенуей Груп“ полули множество критики заради това, че вече 19 месеца, откакто поеха управлението на клуба, липсва окончателен план за стадиона.

„Вече имаме напредък и все още обмисляме и двата варианта“, заяви Айр. „Имаме постоянна връзка със собствениците на имоти в близост до „Анфийлд“, така и с хората, които отговарят за поддръжката му.“

„Също така мога да кажа, че вече имахме положителни разговори с няколко много големи фирми, които се интересуват от правата за името на стадиона. Ще поддържаме отворени и двете опции, докато намерим решение, но смятам, че напредваме в тази посока по-бързо от очакваното“, завърши Айр.