Манчестър Юнайтед може да изпусне желания от клуба 19-годишен защитник на Блекбърн Фил Джоунс, след като стана известно, че Ливърпул са направили предложение в размер на 22 милиона паунда.

Собствениците на Блекбърн от индийската компания "Венки" блокираха трансфера на Джоунс на "Олд Трафорд", въпреки че „червените дяволи” предложиха записаната в контракта на футболиста сума от 16,5 млн. паунда. Юристите на Роувърс обясниха, че други клубове наистина имат право да преговарят с него, но това не означава, че клубът е длъжен да приеме предложението. В пресата на Острова се появиха информации, че освен офертата на Ливърпул от 22 млн. на „Иууд Парк” е постъпило предложение и от Арсенал.

Според „The Sunday Telegraph”, всичко това няма да попречи на Юнайтед да завършат сделката, но има и други мнения. „The Mail on Sunday” твърди, че в хода на състоялия се вчера в Индия „военен съвет”, на който е присъствал мениджърът на Роувърс Стив Кийн, е била обсъждана и темата, че не е задължително клубът да се разделя с Джоунс на този етап. Самият защитник в петък след тренировката на младежкия национален отбор раздаваше автографи и подписваше фланелки на Манчестър Юнайтед, ден преди събитията да приемат друг развой.