Английският Ливърпул подготвя оферта за италианския национал и нападател на Сампдория Джампаоло Пацини. „Червените” са готови да платят 11 млн. паунда за 25-годишния нападател.

В последните два сезона „червените” разчитат в предни позиции единствено на звездата си Фернандо Торес, чието отсъствие от състава се оказва решаващо за амбициите на тима от „Анфийлд”.

Рафа Бенитес е решен да привлече в редиците си още един голмайстор, въпреки че „червените” вече си осигуриха услугите на сръбския стрелец Милан Йованович, който ще се присъедини към Ливърпул със свободен трансфер.

Финансовите затруднения на мърсисайдци обаче ще доведат до продажба на някои от футболистите на тима, за да могат да бъдат набавени достатъчно средства за нови попълнения през лятото. Очаква се клуба да напуснат футболисти като Алберт Риера, Филип Деген и Райън Бабел. В Англия дори се заговори, че италианецът Алберто Акуилани също ще бъде натирен, въпреки че дойде на „Анфийлд” едва през лятото за 20 млн. паунда. До този момент обаче бившият футболист на Рома не оправдава очакванията.