Ливърпул изпусна да победи Лион в мача от четвъртия кръг в Шампионската лига и двата отбора завършиха при резултат 1:1. Така, шансовете на „червените” да излязат от Група Е намаляха изключително много. Французите пък със спечелената точка преминават напред във фазата на директните елиминации.

В другия двубой Фиорентина размаза Дебрецен с 5:2 и се доближи до успешно излизане от групата.

В 83-та минута Райън Бабел даде преднината за Ливърпул. Лисандро Лопес обаче в 90-та минута възстанови равенството, и донесе точката за своя отбор.

В състава на англичаните титуляр започна Фернандо Торес, въпреки че има голяма вероятност испанският национал да легне под ножа в близките дни. Андрей Воронин също бе сред стартовите единайсет, но се представи изключително слабо, докато бе заменен от Райън Бабел в 68-та минута.

Именно тази смяна се оказа решаваща за Ливърпул. Младокът вкара за 1:0 страхотен гол в 83-та минута с шут извън наказателното поле и така даде преднината за своя тим. Победата за гостите изглеждаше изключително близо, но Лопес в 90-та минута реализира за 1:1.

Фиорентина размаза Дебрецен в другия мач, а резултата за „виолетовите” откри Адриан Муту в 14-та минута. Румънецът оставен непокрит в наказателното поле с глава засече центрирането на Марко Маркиони и вкара за 1:0. До края на първото полувреме гостите успяха да изравнят резултата. Гергели Рудолф в 38-та минута възстанови статуквото за 1:1.

„Виолетовите” решиха мача си през втората част. В 52-та минута Дарио Даинели засече с глава центриране на Джанлука Комото и даде началото на разгрома за гостите. Резултатът стана 4:1 само в разстояние на три минути след като 59-та – Монтоливо – и в 61-та – Маркиони – се разписаха във вратата на унгарците.

Между 70-та и 74-та минута двата отбора си размениха по един гол в лицето на Кулибали и Джилардино, за да може да бъде фиксирано и крайното 5:2 в полза на италианците.

Класиране в Група Е:

1. Лион 10 точки

2. Фиорентина 9

3. Ливърпул 4

4. Дебрецен 0