Ливърпул не можа да преодолее Болтън от първия път за ФА Къп. Мачът между двата тима от четвъртия кръг на турнира приключи при 0:0, за което със сигурност повече съжаляват домакините от „Анфийлд“, които до последната секунда засипваха с удари вратата на Уондърърс.

Там обаче беше невероятният Адам Богдан, който в редица ситуации буквално спаси тима си, в който се забелязваше името на бившия нападател на мърсисайдци Емил Хески. Така победителят от тази двойка ще бъде излъчен след преиграване, което със сигурност не беше по сметките на мениджъра Брендън Роджърс.

Мърсисайдци не тръгнаха много убедително в мача, като им отне известно време да наберат скороост. Това позволи на Болтън да стигне до опасно разбъркване пред Симон Миньоле в 5-ата минута, когато Емре Джан в крайна сметка успя да изчисти.

Първият обещаващ изстрел към вратата на Адам Богдан дойде в 12-ата минута, когато Джордан Хендерсън от около 25 метра пробва рефлексите на стража, който изби. Шест минути след това Филипе Коутиньо стреля от дистанция, ала мощният му шут беше право в обсега на унгареца.

Болтън показа зъби в 33-ата минута, когато Дийн Мокси посрещна с шут лошо избита от отбраната топка, а тя профуча на метър и половина покрай десния стълб на Миньоле.

В 37-ата минута Коутиньо и Адам Лалана комбинираха добре пред наказателното поле, преди английският национал да стреля тежко, ала пак в тялото на вратаря, който спаси.

След почивката на терена за „червените“ в игра се появи Лазар Маркович и още с едно от първите си докосвания изработи спорна ситуация. Хендерсън изпълни бързо пряк свободен удар към него, а той успя да подмине декорирания с жълт картон Матю Милс, който като последен в отбрана препъна сърбина пред пеналта. Съдията Кевин Френд обаче не видя нарушението и даде сигнал играта да продължи за ужас на недоволстващия край тъчлинията Брендън Роджърс.

В 59-ата минута играчите на домакините направиха два поредни чудовищни пропуска. Първо Стърлинг остави топката за Коутиньо, който стреля силно, а Богдан спаси. Мокси пое отскочилата топка, но я загуби от Хави Манкийо, който от 5-6 метра шутира встрани от дясната греда.

Последваха силни минути за Болтън, но опитният Ейдур Гудйонсен направи два много жестоки пропуска, след което Ливърпул отново натисна. В 71-ата минута домакините хванаха противника на контраатака, Коутиньо напредна и отклони вляво за резервата Фабио Борини, който изпрати отличен фалцов удар към горния ляв ъгъл. Адам Богдан за пореден път обаче отчая „червените“, като успя с една ръка да избие в корнер.

В добавеното време на срещата Борини получи още един шанс, като този път засече подаване от корнер на Хендерсън, ала изпрати топката право в ръцете на Богдан. Буквално в последните секунди Лукас Лейва заложи всичко на далечен удар, но и той бе отразен от Богдан, който не позволи нулевото реми да бъде нарушено.