От щаба на Ливърпул категорично опровергаха информациите за това, че клубът може да продаде бразилския си полузащитник Лукас Лейва.

В пресата на Острова от няколко дни се твърди, че евентуалната продажба на футболиста ще помогне на мърсисайдци частично да компенсират трансферните си разходи. В Ливърпул по принцип се въздържат от коментари относно трансферните спекулации и никога не дават официален отговор на писанията в пресата, но този път източник от клуба съобщи пред "ESPNsoccernet", че всичко това са глупости, за които не си струва дори да се говори.

Лукас бе определен за Играч на годината на "Анфийлд Роуд" за миналия сезон, но привличането на Стюърт Даунинг, Джордан Хендърсън и Чарли Адам предполага по-висока конкуренция в средната линия на отбора на Кени Далглиш и не е изключено обичайните функции на бразилеца да бъдат ограничени през следващия сезон. Редица издания съобщиха днес, че Лукас не е готов психически да прекара следващите 6 месеца на скамейката и предпочита да продължи кариерата си в Италия. Назовава се и предполагаемата му трансферна стойност - 6 млн. паунда.