Ливърпул е на път да шокира феновете си, като отправи оферта за играча на Бенфика Ола Джон, съобщиха медиите в Португалия.

Бившият играч на Твенте изпадна в немилост пред наставника на „супер орлите“ Жорже Жезус и има само 2 мача за първенство от началото на сезона. Холандецът бе сред основните футболисти за гранда от Лисабон, който през миналата кампания игра финал в Лига Европа, но сега ситуацията му е на коренно противоположния полюс.

Мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс ще се опита да подсили атаката си през зимата главно заради слабото представяне на Рахийм Стърлинг и двете летни попълнения Яго Аспас и Луис Алберто. Взетият под наем от Челси Виктор Моузес също не може да се надява, че трансферът му ще стане постоянен.

Очевидно северноирландецът смята, че може да възроди кариерата на Джон, която тръгна леко надолу след напускането на Твенте през 2012. Холандецът, който има един мач за националния отбор на родината си, премина в Бенфика срещу 12 милиона евро, като подписа договор, в който бе залегнала откупна цена от 45 милиона евро.