Ливърпул постигна трудна победа с 2:0 над Уулвърхемптън в мача от 19-ия кръг във Висшата лига на „Анфийлд”.

„Червените” не стигнаха лесно до успеха срещу новака, като не успяха да вкарат гол през първата част на срещата. Второто полувреме започна като първото. Повратен момент се оказа червения картон на Стивън Уорд в 52-та минута. Той пък дойде след доста комична ситуация и поредната реферска грешка от началото на сезона в Англия.

Играчите на Ливърпул бяха изключително надъхани за победа

Уорд фаулира Лукас и напълно заслужаваше да бъде оцветен в жълто. Главният рефер отиде да се консултира със страничния си асистент, след което първоначално показа червен картон, но на грешния футболист. Съдията показа пътя към съблекалнята на Кристоф Бера. Играчите на Ливърпул протестираха, арбитърът промени решението си и в крайна сметка истинският провинил се футболист на „вълците” напусна играта.

Фернандо Торес не бе на обичайната си висота

Вече с числено предимство, играчите на Рафаел Бенитес успяха да поведат в резултата. Стивън Джерард вдигна своите в 62-та минута – Стиви Джи засече с глава хубаво центриране на Емилиано Инсуа и вкара за 1:0. Това бе първо попадение за Джерард след осем мача суша във всички турнири.

Осем минути по-късно Йоси Бенаюн внесе пълно спокойствие в щаба на домакините. В 70-та минута, той реализира за 2:0, с помощта на рикошет в крак на противников бранител. До края на срещата въпросът бе дали „червените” ще стигнат до още попадения, но това не се случи. Така, след загубата с 0:2 от Портсмут в предишния кръг, „червените” отново усетиха вкуса на победата.

След успеха, Ливърпул се изкачи на седмата позиция, с актив от 30 точки. Уулвърхемптън пък е на 15-то място с 19.