Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви на пресконференцията преди мача реванш от Лига Европа срещу Бенфика, че тимът му най-вероятно ще играе с трима футболисти в отбрана утре, а не както обикновено с четирима защитника.

Промяната се налага, тъй като в момента испанецът не разполага с изявен ляв бек. Както е известно титулярът на тази позиция Емилиано Инсуа е наказан за срещата, а бразилецът Фабио Аурелио е с дълготрайна контузия.

Друга алтернатива пред Бенитес са Глен Джонсън, Даниел Агер и Джейми Карагър, които в определени периоди в своите кариери са играли като леви бранители. Джонсън дори дебютира с червената фланелка именно като ляв бек.

„Днес тренирахме с трима бранители. Използвахме също различни футболисти на различни позиции, така че ще видим как ще се справим утре”, коментира Бенитес.

Испанецът допълни, че няма проблеми с нови контузии, освен дълготрайно отсъстващите Аурелио, Шкъртел и Мартин Кели. Нападателят Фернандо Торес е готов за игра, въпреки че бе заменен през второто полувреме на мача с Бирмингам.

„Бенфика са добър и балансиран отбор. Ние обаче се представяме добре у дома, особено в последните мачове. Всички в отбора вярваме, че можем да ги победим. Лига Европа е възможност да спечелим трофей през този сезон. Това е много важно за хората тук, за нашите привърженици и за клуба като цяло. Ще дадем най-доброто от себе си”, сподели още Бенитес.

Наставникът на Ливърпул също изрази надежда, че звездата на тима Фернандо Торес ще повтори представянето на Лионел Меси срещу Арсенал при победата с 4:1 в Шампионската лига.