Ръководството на Ливърпул, в лицето на собствениците от Fenway Sports Group, е взело решение да реконструира настоящия си стадион „Анфийлд“, пред възможността да построи изцяло ново съоръжение в Стенли парк.

Решението все още не обявено официално, но за него става ясно, след като общината в Ливърпул оповести, че възнамерява да разруши голяма част от изоставените същи около „Анфийлд“, което ще позволи да бъде разширена основната трибуна на стадиона.

На срещата с местните власти е присъствал и административният директор на „червените“ Йън Ейър. Жителите, които все още пребивават в близост до стадиона също са били уведомени за предстоящите промени в градоустройствения план.

В последните 20 месеца ръководството на Ливърпул не успя да потвърди дали наистина желае да изгради нов 70 000 стадион в Стенли парк, въпреки че бяха изготвени няколко проекта от различни компания, а клубът изгуби близо 50 млн. паунда.

Това накара на общината в Ливърпул да даде краен срок, в който от „червения“ клуб официално да се произнесат дали ще реконструират настоящото си съоръжение или ще строят нов стадион.

„Работим много внимателно с клуба. Те заявиха, че всички техни нужди ще бъдат задоволени, ако останат на „Анфийлд“ и ремонтират настоящия си стадион“, заяви Марк Китс, който е част от градския съвет в Ливърпул.

До този момент появилите се информации не са нито потвърдени, нито отхвърлени от клуб.