Големите съперници Ливърпул и Манчестър Юнайтед се готвят да водят трансферна битка за три от звездите на Ред Бул Залцбург.

Двата английски гранда следят изкъсо развитието на полузащитника Валон Бериша, централният бранител Мартин Хинтерегер и нападателя Джонатан Сориано.

21-годишният Бериша привлече доста внимание към себе си, след като общо вкара три гола и даде 9 асистенции в местния шампионат и Лига Европа. Норвежецът впечатли и през януари, когато бе сред най-добрите за австрийския тим при изненадващата им победа над Байерн Мюнхен в контрола.

Хинтерегер от своя страна има славата на универсален бранител, като освен в центъра с успех се справя и с ролята на ляв бек. Юнайтед вижда в 21-годишият футболист идеален заместник на напускащия Неманя Видич, като австриецът ще получи нужното време за адаптация. Ливърпул обаче също има да решава свои проблеми в дефанзивния си вал и новоизпеченият австрийски национал изглежда като добър вариант.

Последен, но не и по значение, е бившият кадър на Барселона Сориано, който се наслаждава на още един чудесен сезон. До този момент 28-годишният нападател е вкарал 31 гола в 27 мача.