Ливърпул победи много трудно с 2:1 като гост последния в класирането Дарби Каунти в мач от 19-я кръг на Премиършип.

В 12-та минута Райън Бабел подаде на Фернандо Торес, който не се поколеба и с хубав удар откри резултата.

В 67-та минута Чаби Алонсо игра с ръка и домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Еди Люис прати топката в наказателното поле на Ливърпул, където най-съобразителен се оказа Джеймс МакИвъли, който изравни резултата.

В 90-та минута Торес стреля много опасно, но вратарят на домакините Люис Прайс изби топката, която бе довкарана от Стивън Джерард, който донесе победата за Ливърпул.

Без никакви проблеми Манчестър Юнайтед победи с 4:0 Съндърланд. Уейн Рууни в 20-та минута, Луис Саха в 30-та и Кристиано Роналдо в 45-та решиха развоя на мача.

През второто полувреме френския нападател Саха, който в този мач замени аржентинското острие Карлос Тевес, добави още едно попадение в 86-та минута от дузпа и оформи крайния резултат в срещата.

Бирмингам записа много важна класическа победа с 3:0 срещу пряк конкурент в борбата за оцеляване Мидълсбро.

Стюарт Даунинг във 22-та минура си отбеляза автогол, а в 45-та Микел Форсел удвои преднината на домакините. За крайното 3:0 точен бе Гари МакШефри в 90-та минута от дузпа.

Уигън излъга с 1:0 Нюкасъл, а автор на единственото попадение в срещата бе Райън Тейлър, който се разписа в 65-та минута от пряк свободен удар.

По този начин „крилцата” излязоха от зоната на изпадащите, където попадна отбора на Фулъм, който по-рано загуби с 1:5 от Тотнъм.

Евертън продължи добрите си игри и победи с 2:0 Болтън на своя „Гудисън парк”. Фил Невил откри резултата в 51-та минута, а Тим Кейхил в 71-та донесе победата за домакините.