Отборите на Бирмингам и Ливърпул не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в мач от четвърти кръг на Висшата лига, игран на стадион "Сейнт Андрюс".

Домакините могат повече да съжаляват, че не успяха да вземат победата, след като на няколко пъти вратарят на Ливърпул Пепе Рейна направи невероятни спасявания.

В 22-та минута нападателят на Бирмингам Камерън Джером стреля с глава от близко разстояние, но Рейна успя да избие топката, а в 38-та минута испанският страж повтори упражението след изстрел с глава на Гарднър. Гостите имахa претенции за дузпа за нарушение срещу Фернандо Торес в края на полувремето, но повторенията показаха, че реферът Марк Холси е бил прав да не отсъжда 11-метров наказателен удар.

През втората част отново Бирмингам бе по-дейният отбор, като отлични положения да открият резултата изпуснаха Джером и Скот Дан, след като и двамата стреляха неточно от близко разстояние.

Ливърпул записа едно опасно положение, след силен удар на Торес от малък ъгъл, но Фостър безпроблемно изби топката в корнер. В последните минути на двубоя играчите на Ливърпул натисна своя съперник, но това не доведе до очаквания резултат и мачът завърши 0:0.

От началото на сезона „мърсисайдци” имат една победа, две равенства и една загуба, което им отрежда 13-о място във временното класиране.