Страхотното представяне на Коке с екипа на Атлетико Мадрид от началото на сезона е на път да запали трансферна война между Ливърпул и Барселона. Счита се, че и двата отбора са по петите на прясно излюпения испански национал, а англичаните дори смятат да предложат 17 милиона паунда през зимата.

Мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс смята, че се нуждае от още хора в полузащитата и вижда в 21-годишния футболист идеален вариант за опорен халф. Все още обаче не е ясно дали талантът е склонен да напусне „Висенте Калдерон“ предвид това, че е твърд титуляр в селекцията на Диего Симеоне.

„Дюшекчиите“ са наслаждават на ударен старт в кампанията си и имат 8 поредни победи в Ла Лига, така че е малко вероятно да изслушат оферти за Коке.

Това обаче няма да спре и другият претендент за подписа му – Барселона – да пробва късмета си за креативния играч, който е известен и с това, че се справя отлично и като дясно крило.

Коке има 118 мача за родния си Атлетико и 3 двубоя за мъжкия национален отбор на Испания. През лятото той бе част от младежката формация на „ла фурия“, която спечели Европейското първенство до 21-годишна възраст.