В мач от 8-я кръг на Премиършип Ливърпул победи драматично с 3:2 Уигън като домакин.

Уигън поведе доста изненадващо в резултата, след като в 29-та минута Амр Заки се разписа в мрежата на Рейна, но Дирк Каут успя да изравни в 37-та минута.

Все пак египетската звезда на Уигън, който прави много добро впечатление от началото на сезона отново даде гол преднина за „крилцата”, след като се разписа в 45-та минута.

През второто полувреме гостите останаха с човек по-малко, след като Антонио Валенсия бе изгонен в рамките на три минути.

Риера в 80-та и Каути в 85-та обърнаха развоя на срещата и донесоха три много важни точки за Ливърпул преди дербито с Челси през следващия уикенд.

Арсенал успя да постигне победа с 3:1 срещу Евертън, след като на полувремето „артилеристите” имаха пасив от един гол.

„Карамелите” поведоха още в 9-та минута на мача, след като Пиенар проби в половината на Арсенал и центрира в наказателното поле на домакините, където Осман бе непокрит и прати топката в мрежата на Алмуния.

Коло Туре получи контузия в рамото през първото полувреме и бе принудително сменен в началото на второто полувреме от Тео Уолкът.

Самир Насри изравни резултата в 48-та минута, а Робин ван Перси се разписа в 70-та като по този начин даде гол аванс за Арсенал.

В 83-та минута Насри бе принудително заменен от Диаби, а Уолкът оформи крайния резултат в срещата в 90-та минута.

Българският национал Стилиян Петров игра 90 минути за своя отбор Астън Вила при домакинството равенство 0:0 срещу Портсмут.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като Дейвис бе изгонен в 81-та минута.

Болтън и Блекбърн не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0, а при същия резултат приключи срещата между Фулъм и Съндърланд.