Ливърпул се насочи към защитника на Бенфика Лоренцо Мелгарехо в опитите си да реши проблема с липсата на конкуренция за поста ляв бек.

Мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс вярва, че 22-годишният футболист, който игра във финала на Лига Европа, ще бъде идеален за позицията, където към момента Хосе Енрике е непоклатим поради липсата на реални алтернативи.

Испанецът започна колебливо миналия сезон, но след това със серия от силни мачове успя да се докаже пред наставника си, който обаче отдавна има желание да разшири състава си.

Според английските медии Мелгарехо би приел да играе за Ливърпул, откъдето ще поискат преотстъпване за година с опция за откупуване в края на следващия сезон.

При всички положения мърсисайдци ще искат да приключат бързо сделката, тъй като ако се стигне до такава, то клубът ще трябва да чака издаването на работна виза за Мелгарехо. Причината за това е, че парагваецът има едва 1 мача за националния си отбор, а автоматичното разрешение се издава при положение, че футболистът е играл поне в 75% от срещите за последните 2 години.