Бъдещето на Хаби Алонсо в Ливърпул вече е заложено на една последна карта, след като полузащитникът предпочете да остане в Англия, за да види раждането на първото си дете, вместо да пътува с отбора за Милано. Днес „мърсисайдци” гостуват на Интер в осминафинал-реванш от Шампионската лига.

Приятелката на Алонсо Нагоре трябваше да роди снощи, когато тимът отлетя за Италия, затова испанският национал не се качи на самолета. Халфът имаше надежди, че ако тази сутрин се присъедини към съотборниците си, всичко ще е наред. Не така обаче мисли мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес.

„Той знае какво прави. Искаше да дойде с нас, само ако всичко е наред. Не искаше просто да седи и да чака новини. Така че трябваше да избира. А аз не мога за чакам и чакам един играч до последно, когато не знам какво се случва,” заяви Бенитес.

След контузията, която получи миналата година, Шаби Алонсо загуби титулярното си място в състава на Бенитес и испанският мениджър почти не разчита на него. Слуховете за трансфер на Алонсо в някои от грандовете в родината му се засилват с приближаването на следващия трансферен прозорец.