Един от доскоро ключовите играчи на Ливърпул Даниел Агер получи сигурен знак, че през новия сезон няма да е в клуба. Той не само не беше включен в групата за мача с Борусия Дортмунд днес, но дори и не е получил покана да се появи на трибуните. 

Съответно датчанинът не си е направил труда да си купи билет и това трябва да му подсказва все по-ясно, че няма абсолютно никакво бъдеще при мърсисайдци. Но такова беше желанието и на самия играч. 

По-рано през седмицата английските медии разпространиха информацията, че защитникът се е молел със сълзи на очи на мениджъра Брендън Роджърс да го продаде. Явно северноирландецът е готов да го стори. 

Доскоро се говореше, че Агер ще заиграе в Барселона, но каталунците вече окомплектоваха защитата си за следващия сезон с привличането на Жереми Матийо и Томас Вермален. Пред датчанина обаче и друг вариант. 

Той е искан от бившия си мениджър в Ливърпул Рафаел Бенитес, който сега води Наполи. Въпросът е дали италианците са готови да платят около 10 млн. евро на Ливърпул, каквато е цената на футболиста.