Ливърпул се надява в скоро време да осъществи трансфера на звездата на Блекпул Чарли Адам. Разговорите между спортния директор Деймиън Комоли и президента на Блекпул Карл Ойстън вече са в ход и се очаква трансферната сума да бъде около 8 милиона паунда.

Блекпул все пак се надява да прибере поне 10 милиона за своя играч, който обаче има само още една година по договора, което може да намали сумата. Евентуалният интерес от страна новия мениджър на Астън Вила Алекс МакЛийш обаче може да накара Ливърпул да побърза със сделката.

Както е известно, Тотнъм бе близо до това да привлече Адам още през зимата, но тогава до договорка не се стигна, а сега „шпорите” вече имат интерес към други играчи. През януари и Ливърпул искаше да вземе Адам, но Блекпул задържа звездата си в опита си да се спаси от изпадане.

Ливърпул вече даде 16 милиона паунда за Джордън Хендерсън от Съндърланд, но все още не успява да финализира трансферите на други четири желани футболисти – Адам, нападателят на Ипсуич Конър Уикъм, защитникът на Арсенал Гаел Клиши и халфът на Астън Вила Стюърд Даунинг.

При провал в преговорите с Адам, резервен вариант е 21-годишният Риад Будебуз от Сошо.