Ливърпул победи Съндърланд с класическото 3:0 в мач от 33-тия кръг в английската Висша Лига. На „Анфийлд” домакините нямаха никакви проблеми със завоюването на трите точки и достигна до тях след два гола на Фернандо Торес и един на Глен Джонсън.

Резултатът бе открит още в 4-та минута, когато испанският голмайстор вкара страхотен гол, след като пое топката отляво, проби навътре и чудесният му удар влезе в горния ъгъл на Гордън за 1:0.

Макси и Торес можеха да вкарат втори гол, но това направи Глен Джонсън в 32-та минута. Десният бек отлично се освободи от Малбранк и стреля техничен прехвърлящ удар, който рикушира в Търнър и направи топката неспасяема за Гордън.

В края на полувремето пък Торес нацели страничната греда, след като проби в полето на Съндърланд и стреля на сантиметри от целта.

Испанецът все пак стигна до втори гол след един час игра, когато по майсторски начин прокара топката зад Гордън и вкара за 3:0 след пас на Глен Джонсън.

До края мачът по-скоро се доиграваше, а Торес и Джерард получиха заслужена почивка.

С поредната си победа Ливърпул запазва шансове за четвъртото място. В момента мърсисайдци са пети с 54 точки, на 4 зад Тотнъм, но „шпорите” са и с мач по-малко. Съндърланд е 13-ти с 35 точки.