Ливърпул ще бъде без Деян Ловрен и Филипе Коутиньо в дербитата от Висшата английска лига с Арсенал и Манчестър Юнайтед през януари.

Двамата футболисти се контузиха по време на победата на "червените" с 1:0 срещу Стоук Сити в първия полуфинал в турнира за купата на Лигата във вторник. На 13 януари отборът от Мърсисайд приема "артилеристите", а три дни след това ще играе отново у дома с "червените дяволи".

На 8 януари Ливърпул гостува на четвъртодивизионния Екзитър Сити в мач от третия кръг в турнира за Купата на Футболната асоциация. В този двубой, освен Коутиньо и Ловрен, няма да участва и Коло Туре. Той също получи контузия по време на двубоя със Стоук Сити.

"Коло трябва да бъде на разположение на отбора през следващата седмица. Деян ще бъде готов след дербито с Манчестър Юнайтед. Филипе има нужда от допълнителни две седмици за подготовка. Не трябва да подценяваме утрешния ни мач за Купата на Футболната асоциация. Съперникът ще играе на 100 процента, без значение от нашия състав", заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп./БТА