Последните години определено не са много лесни за Люк Шоу. Един от големите английски таланти трябва постоянно да се справя с различни проблеми в Манчестър Юнайтед - счупен крак, лоша форма и недоверие от мениджъра Жозе Моуриньо. Сега пък все още само 23-годишният футболис стана обект на куп подигравки в социалните медии, свързани с теглото му.

Шоу публикува снимка гол до кръста от ваканцията си в Дубай, която предизвика коментарите. Те обаче служат за мотивация на играча.

"Никога не съм се съмнявал, че мога да имам бъдеще в Манчестър Юнайтед. Той (Моуриньо) знае какво мога, но понякога се ядосва на това, което правя. Но ако нещо не се промени драматично и мениджърът каже, че не съм част от плановете му, ще бъда играч на Манчестър Юнайтед. Получих съобщение от него през лятото и говорихме. Искам да играя футбол. Не съм тук само да си взимам заплатата и да не правя нищо. Млад съм, все още на 23 и все още имам много дълга кариера. Искам да играя мачове."

Относно въпросната снимка, Шоу коментира: "На моменти в миналото може би е било така и не съм бил във възможно най-добрата форма. Но сега се чувствам много добре."

"Мисля, че просто трябва да го приемеш, защото винаги ще има негативни критики, както и позитивни. Мисля, че и двете могат да те направят по-силен. Имах спадове и възходи с различни мениджъри, но никога не съм бил извън форма."

"Хората си мислят това заради моята структура, аз съм по-голям отколкото съм. Разбира се, хората казват, че съм дебел, но аз познавам своето тяло. Винаги изглеждам голям, така съм изграден. Нека каже, че имам типът на тялото на Уейн Рууни."

"През лятото работих върху физическата си форма, не само заради критиката и снимките, исках да съм в най-добра форма, а това не бе най-добрата ми форма. Трябва да работя здраво и го направих."