Гаджето на Давид Де Хеа – испанската поп певица Едурне – вече се радва на нов албум, озаглавен с емоционалното име Climax (бел.пр. Връхна точка). Първият сингъл вече е факт, и според специалистите, в него Едурне звучи доста като световноизвестната Pink.

Много от парчетата в албума са на английски, вероятно под влиянието на дългите дни, прекарани в Англия, където любимият й Давид играе за Манчестър Юнайтед.

В интервю за промоцията на Climax, Едурне отново не бе пощадена от въпроси за Де Хеа. „Преди изобщо не исках да гледам футбол, приятелите ми направо откачаха. Сега обаче гледам доста, заедно с баща ми, и съм доста информирана, не само за Манчестър, а и за другите отбори,“ споделя блондинката.

„Когато гледам Давид да играе, се нервирам много. По принцип, когато някой нападател пропусне, не е чак такъв проблем, но когато си вратар, всяка грешка е фатална. Естествено, когато победим, е голяма радост. Той прави много страхотни спасявания, и аз наистина много се гордея с него,“ добавя Едурне.

Тя разказва и за живота под непрекъснатото следене от обективите на папараците: „Когато се преместихме в Манчестър, имаше тяхна кола пред вратата ни 24 часа в денонощието. Това никога не се бе случвало в Испания. Сега вече нещата се поуспокоиха.“