Отборът на Лестър защити третата си позиция във Висшата лига, след като надигра Уотфорд у дома с 2:1 в мач от 12-ия кръг. Отборът на Клаудио Раниери затвърдиха впечатленията, че са изненадата на сезона, но в същото време получиха два сериозни подаръка от вратаря на противника Еурелио Гомес.

Джейми Варди пък продължи да крачи към влизането си в историята на английския шампионат, като се разписа за девети пореден мач и така е само на още един двубой с отбелязно попадение от рекорда на Рууд ван Нистелрой.

Първото полувреме предложи доста двуостра игра, като и двата отбора стигнаха до изключително чисти положения.

Лестър първи направи опит да удари, като в 15-ата минута Марк Олбрайтън шутира много прецизно до дясната греда, а Еурелио Гомес с чуден плонж отби встрани.

Уотфорд отвърна с греда пет минути по-късно. Одион Игало получи чудесна топка в пеналта и стреля без много да му мисли, а кълбото отскочи от левия стълб. Последва и добавка на Алмен Абди, която обаче Каспер Шмайхел отрази.

След паузата тимът на Раниери вдигна оборотите значително и още в 48-ата Олбрайтън беше близо до гола след хубав рейд и шут към вратата. Гомес следеше ситуацията и успя да избие.

Не така обаче стояха събитията четири минути по-късно, когато Нголо Канте задържа топката на границата на наказателното поле. В опита си да намери пас, халфът прехвърли кълбото от единия към другия си крак няколко пъти, без никой да го притисне, а накрая отправи шут по тревата. Изстрелът не беше никак силен, ала свари Гомес неподготвен и кълбото пропълзя през ръцете му, за да влезе в мрежата.

В средата на полувремето бразилският ветеран допусна още една грешка, като излезе да пресреща откъсващия се Джейми Варди на ъгъла на наказателното поле. Стражът опита да вземе топката, като протегна крак, но единственото, което стори, бе да спъне голаджията.

Потърпевшият се зае с изстрела от бялата точка и бе категоричен, за да се разпише в 9-и пореден мач.

Десет минути по-късно Уотфорд също получи дузпа за нарушение на Канте. Трой Дийни пое отговорността и отбеляза, ала това бе всичко, до което отборът му стигна.

В класирането Лестър остава трети с 25 пункта, като има точка поваче от четвъртия Манчестър Юнайтед. Четвъртото поражение на Уотфорд от началото отреди 11-а позиция за „стършелите“ с 16 точки.

Висша лига, 12-и кръг, резултати от съботните мачове:

Манчестър Юнайтед – Уест Бром 2:0

Норич – Суонси 1:0

Съндърланд – Саутхемптън 0:1

Уест Хем – Евертън 1:1

Лестър – Уотфорд 2:1

Борнемут – Нюкасъл 0:1