Националният селекционер на Германия Йоаким Льов потвърди, че вратарят Йенс Леман ще се срещне с мениджъра на неговия Арсенал – Арсен Венгер, за да обсъди бъдещето си в клуба.

Треньорът на Бундестима разкри още, че самият той ще проведе важен разговор със стража, който се превърна в твърда резерва в лондонския клуб, отстъпвайки мястото си на Мануел Алмуния.

„И Арсен, и Йенс са направили изключително много за Арсенал. Двамата трябва да се съберат и да обсъдят ситуацията. Това е много важно за кариерата на Леман. Самият той е наясно със случващото се. За да играе в националния, един футболист трябва да играе редовно за своя отбор, за да поддържа формата си и да не губи ритъм”, обясни Льов.

Един от вариантите за Леман в случай, че не постигне консенсус с Арсен Венгер, е германският Волфсбург. Само преди седмица наставникът на „вълците” Феликс Магат изяви желание да привлече националния страж. Леман обаче иска да изчака развитието на нещата в Арсенал и едва тогава да обмисля друга алтернатива.