Бившият английски национал Гари Линекер поиска Футболната асоциация на Англия да обяви възможно най-скоро който ще бъде треньор на страната на Евро 2012 в Полша и Украйна, което започва след по-малко от два месеца.

След като Фабио Капело напусна поста, за временен селекционер бе обявен Стюърт Пиърс, а всички смятат, че новият наставник на Трите лъва ще бъде мениджърът на Тотнъм Хари Реднап.

„Какво се случва с ФА? Кога ще решат да ангажират някой или да оставят ли Стюърт Пиърс начело за Европейското първенство? Някой трябва да се подготвя“, каза Линекер.

„Единствената причина, за която мога да мисля, което съм сигурен, че е причината, е, че те не искат да объркат плановете на някой клуб.“

„Ако те искат Хари Реднап, с което всички ние ще приемем, те не искат да разстроят шпорите до края на сезона, но изглежда това вече бе сторено.“

„Трябва да почне да се мисли и да се планират нещата за отбора, който ще играе на Евро 2012“, заяви бившият нападател на Англия, с оглед на все по-приближаващия шампионат.

Гари Линекер игра за Трите лъва от 1984 до 1992 година, като вкара завидните 48 гола в само 80 мача.