Английската футболна легенда Гари Линекер призова Дейвид Бекъм да бъде върнат в националния отбор за евроквалификацията на тима срещу Израел на 24 март.

Според Линекер опитът на халфа на Реал Мадрид може да се окаже безценен при гостуването в Тел Авив, тъй като англичаните все още не са сигурни за участието си на Евро 2008.

Линекер обаче смята, че завръщането на Бекъм трябва да бъде „временно”, тъй като през лятото футболистът се отправя към САЩ, където ще играе за ЛА Галакси.

В своята колонка във вестник „Сънди Телеграф” Линекер написа: „Дейвид Бекъм даде сериозна заявка да получи отново място в националния. Мисля, че мениджърът Стив МакКларън ще постъпи мъдро, ако върне Бекъм за известно време. Всички са готови да го приемат с отворени обятия.”

Линекер продължи: „Той показа своята решителност, като си проби път обратно в състава на Реал Мадрид, след като старши треньорът му обяви, че никога повече няма да го ползва. Сега играе както всеки друг на „Бернабеу” и, с проблемите, които има Англия, той може да осигури нужния опит в толкова важен мач.”

„Бекъм е международно доказан класен футболист и, докато останалите на тази възраст са позагубили малко от качествата си, той все още е един от 20-те най-добри, които МакКларън има на разположение. Подаванията му продължават да са на топ ниво, а възможността му да доставя топката, където трябва е ненадмината.”

„Бекъм знае как да играе на международна сцена. Да, може би той не е играл добре за Англия през последните няколко години, но мисля, че той бе по-скоро жертва на стила на игра на целия отбор, отколкото сам да бе причинил тези слаби изяви.”

„Разбира се, Бекъм може да се счита само за краткотрайно решение на проблема, тъй като щом отиде в САЩ, той е полу-пенсиониран.”

„Просто така се случва. Знам това, защото минах през това, когато отидох да играя в Япония. Стандартите там на по-ниски и той ще е далеч от дома. Това определено ще е края на него.”