Отборът на Донкастър Роувърс ще играе във втората по сила английска професионална футболна дивизия за първи път от 50 години, след като днес победи с 1:0 Лийдс във финалния плейоф на стадион "Уембли" в Лондон.

Единственият гол в йоркширското дерби, играно пред повече от 75 000 запалянковци, бе отбелязано от нападателя Джеймс Хейтър в 47-та минута с глава след плонж при изпълнение на ъглов удар.

Това бе първият му гол от януари насам и след мача той сподели пред журналисти: „Мечтах за това цяла седмица и сега всичко се сбъдна”.

Лийдс изпадна от Чемпиъншип миналата година, след като им бяха отнети 15 точки заради влизане в администрация и искаха да се върнат веднага в по-горната дивизия. Те създадоха множество възможности за гол, които бяха осуетявани всеки път от бившия им вратар Нийл Съливан, направил невероятен мач.

Донкастър се класира заедно със Суонзи и Нотингам. Друг йоркширски клуб, Хъл Сити, спечели вчера промоция за Висшата лига на Англия, след като победиха също с 1:0 Бристъл Сити във финалния плейоф на отборите от Чемпиъншип.