Гари МакАлистър наследи Денис Уайс на треньорския пост в Лийдс Юнайтед. Медиите на Острова съобщиха, че преговорите между МакАлистър и Лийдс са приключили благополучно тази вечер. Бившият играч на „белите” подписа договор до края на сезона в Лига 1.

Денис Уайс напусна клуба от Северна Англия, след като се съгласи да стане изпълнителен директор на Нюкасъл. Президентът на Лийдс Кен Бейтс искаше да намери бързо негов заместник и МакАлистър се появи като фаворит за вакантния горещ стол.

Гари МакАлистър е добре познат на „белите” фенове, тъй като прекара шест години на „Елънд Роуд” като играч пред 90-те години на миналия век и има близо 300 мача за клуба.

Бившият шотландски национал след това игра за Ливърпул и Ковънтри, където приключи и кариерата си, а после стана и мениджър там. Досега това е единственият му опит като треньор, но популярността му е безспорна.

Междувременно, Лийдс бе напуснат и от асистент мениджъра Дейв Басет и това означава, че в следващия мач „белите” ще бъдат водени от техническия директор Гуин Уилямс тази вечер.

МакАлистър вероятно ще наблюдава срещата от трибуните, а в мача през уикенда вече ще е на скамейката на Лийдс Юнайтед.