Президентът на Тотнъм - Даниел Леви, опита да обясни на феновете на клуба колко трудна е работата на трансферния пазар. Босът често е критикуван от привърженици на "Шпорите", че клубът не показва достатътчно амбиции с играчите, които привлича, особено на фона на останалите конкуренти за челните места. Той обаче не е съгласен с тези обвинения.

"Постоянно получавам имейли от фенове и ги чета всичките. Трансферният пазар е като пирамида, особено когато търсиш качествени играчи. Колкото по-добри футболисти търсиш, толкова по-малко са те. Всички имаме мечти, но те не винаги могат да станат реалност", заяви босът.

"Ние имаме определен бюджет. Ако оставим парите настрана, за да се осъществи един трансфер, трябва едновременно да имаме клуб, който е готов да продаде даден играч, а освен това и играчът и агентът му да са склонни да преговарят с нас. Има много фактори, които трябва да се случат едновременно. Затова смятам, че феновете не осъзнават какво огромно усилие трябва да положим, за да осъществим даден трансфер", допълни Леви.

"Най-много се ядосвам, когато в края на даден трансферен прозорец отборът не изглежда по-добре, отколкото в началото", завърши босът.