Харви Барнс подписа нов и подобрен петгодишен контракт, след като впечатли с изявите си под ръководството на Брендан Роджърс миналия сезон. Барнс парафира предишния си договор преди едва 11 месеца, като му оставаха все още три години от него, но клубът реши да го обвърже с „Кинг Пауър Стейдиъм“ дългосрочно в случай на оферта от други отбори.

„Щастлив съм. За мен, прогресът, който направих с този клуб след присъединяването си от ранна възраст до позицията, в която съм сега, е нещо, което бих искал да продължа, за това когато бе споменато за нов договор, и за секунда не се поколебах“, каза атакуващият полузащитник пред клубния сайт. „Предстои ни много работа в предсезонната подготовка и смятам, че като отбор сме много силни. Очаква ни голяма кампания“, завърши той.

21-годишният футболист се присъедини към академията на „лисиците“ на 9-годишна възраст, като бе преотстъпен под наем на Уест Бромич Албиън на старта на изминалия сезон, но се завърна на „Кинг Пауър Стейдиъм“ през януари, след като вкара 9 гола в 26 мача за „дроздовете“. Барнс дебютира във Висшата лига под ръководството на бившия мениджър Клод Пюел и изигра 16 двубоя през изминалата кампания, вкарвайки 1 гол и асистирайки за други 2.