Лестър продължи успешно да преследва титлата във Висшата лига. „Лисиците“ постигнаха труден успех с 1:0 при домакинството си на Норич в мача от 27-я кръг на Ла Лига. Единственият гол за успеха бе дело на Леонардо Уйоа.

Така със спечелените три точки Лестър остана на върха в класирането с 56 точки, а Норич е 17-и с 24. Отборът на Лестър бе по-добрият състав на терена, но въпреки това постигна трудно победата. „Канарчетата“ създадоха съществени затруднения на съперника си, чиито усилия дадоха резултат в края на двубоя.

Първата по-интересна ситуация в мача се състоя в 13-ата минута, когато Оказаки имаше добра възможност да се разпише, но не съумя да оползотвори шанса си. В 27-ата минута Лестър стигна до нова добра възможност. Този път в центъра на опасността бе Риад Марес. Той стреля опасно, но ударът му бе блокиран от отбраната на „канарчетата“.

Една от най-добрите възможности за гостите дойде в 39-ата минута, когато след центриране от корнер Камерън Джером, който се намираше на чудесна позиция, игра с топката, но нанесеният от него удар бе неточен.

Две минути преди края на редовното време на първата част Джером получи хубав в наказателното поле, стреля, но стражът на „лисиците“ Каспер Шмайхел спаси.

Лестър - Норич

източник: БГНЕС

Така необходимият гол на Лестър падна в 89-ата минута. Леонаро Уйоа получи подаване от Марк Олбрайтън и от близка дистанция отбеляза за 1:0.

В продължението на мача Норич можеше да израни, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Каспер Шмайхел.

Същевременно в друг мач от същия кръг Стоук Сити се наложи с 2:1 над Астън Вила. Марко Арнаутович отбеляза и двете попадения. Първо се разписа от дузпа в 51-ата минута, а пет минути по-късно отново бе в прегръдките на съотборниците си, след като се възползва от едно неразбирателство в отбраната на бирмингамци.

Единственият гол за гостите бе дело на Леонардо Бакуна, който бе точен в 79-ата минута.

В класирането „грънчарите“ заемат 8-о място с 39 пункта, а Вила е последен, 20-и, с 16.

На свой ред, Уотфорд и Борнемут не успяха да излъчат победител в мача помежду си, като направиха нулево равенство. В таблицата Уотфорд е 10-и с 37 точки, а „черешките“ са 15-и с 29.