Ръководството на Лестър предложи нови договори на две от ключовите фигури в клуба. Става дума за асистент мениджърът Крейг Шекспир и един от отговорниците по трансферите Стив Уолш.

Според информация на Sky Sports, и двамата са дали съгласието си да подпишат нови контракти. Договорите ще задържат двамата специалисти на „Кинг Пауър“ до лятото на 2018 година.

Преговорите с Шекспир и Уолш са започнали още по Коледа, след като тогава се заговори, че те могат да напуснат след края на сезона.

След великолепното представяне на „лисиците“ до този момент и лидерската позиция във Висшата лига, двамата най-веротно са размислили и ще останат в клуба, който почти сигурно ще играе в Шампионската лига догодина. Лестър е на път да осъществи една от най-големите изненади в историята на Висшата лига, печелейки титлата в Англия.

Лично мениджърът на тима Клаудио раниери е посъветвал ръководството на „лисиците“ да задържат Уолш и Шекспир. Все още бъдещето на самия италианец не е ясно. Говори се, че Раниери може да замени Антонио Конте начело на италианския национален тим.