Легендата на Тотнъм и настоящ треньор в клуба Лес Фърдинанд е убеден, че тимът му има сили да спечели титлата в Премиършип. Той изрази задоволството си от развитието на сезона за “шпорите”.

“Това е един от най-лудите сезони, които съм виждал, поне по отношение на отборите в челото,” заяви Фърдинанд. “В момента и шестте отбора на върха имат своите шансове, и ако някои от тях влезе в серия, може да спечели. Хари Реднап ни постави в тази позиция.”

“Започнахме новия сезон оттам, откъдето приключихме стария. Опитахме какво е да си в Шампионската лига, доведохме големия футбол на “Уайт Харт Лейн”. Момчетата са щастливи и искат още. Имаме много млад отбор, и футболисти като Рафаел ван дер Ваарт и Лука Модрич, които могат да играят където си пожелаят, във всеки клуб, във всяка държава,” продължи някогашният английски национал. “Постепенно тези играчи ще трупат опит, и ще стават още по-добри.”

Лес Фърдинанд не спести похвалите си и за Гарен Бейл, а също така изрази съчувствие към наскоро уволнения мениджър на Нюкасъл Крис Хютън. Според Фърдинанд, Нюкасъл само ще спечели, ако собственикът Майк Ашли най-после се реши да продаде клуба.