Вратарят на Арсенал Йенс Леман призна, че е обмислял сериозно да се завърне в Бундеслигата, преди да реши да остане на „Еймирейтс Стейдиъм”.

Стражът на германския национален отбор подписа нов едногодишен договор с „артилеристите” и сложи край на спекулациите, че ще заиграе в Херта Берлин.

„Оставам и съм много доволен”, каза вратарят пред „Arsenal TV Online”. „Винаги съм казвал, че ми харесва в Лондон, но все пак трябваше да взема решение и имах известни колебания. Можех да отида навсякъде, но смятам, че най-много си заслужава да остана в този отбор. Искам да бъда част от него и през следващия сезон”, сподели Леман.

„Обмислях завръщане в Германия, защото аз и семейството ми се чувствахме страхотно там по време на Световното миналото лято. Жена ми и децата ми обичат Лондон, но им хареса и там. Това е причината, поради която мислех да се върна. Но високото ниво на футбол тук, феновете, отборът… всичко това ме накара да размисля. Това е перфектната среда за мен да играя. Не съм сигурен, че мога да намеря това някъде другаде”, каза Леман.