Честите пътувания на Дейвид Бекъм между Лос Анжелис и Лондон могат да застрашат кариерата му, тъй като ще се отразят на здравето му, твърдят експерти.

Ако Бекъм продължи да играе за националния отбор на Англия и след трансфера си в ЛА Галакси, това означава, че ще прелита хиляди мили и ще сменя много часови пояси за кратък период от време.

Специалистът по здравни въпроси в авиацията Фаръл Кан предупреди: „Това го излага на голям риск за получаване на дълбока венозна тромбоза (DVT). Ще увреди краката му за цял живот – просто няма да може да ги използва.”

Освен това, Бекъм ще има и проблеми с физическото и психическото си състояние веднага след полетите, което ще го възпрепятства да е в най-добра форма за мачовете, твърди още Кан.

Пред ББС специалистът разкри: „Правени са много изследвания за влиянието на бързото възстановяване след полет, от военните в САЩ, които често летят дълго, а след това се включват във военни действия. При тези млади мъже, способността да бягат бързо е свалена с 10%, да изпълняват задачи – с 9%, а взимането на логични решения – с 15%.”

Задълженията на Бекъм към английския национален отбор ще го накарат да прекара във въздуха около 200 часа, преди Евро 2008.

Бекъм обаче ще трябва да лети още доста, предвид разстоянията в САЩ. Халфът ще лети с ЛА Галакси до Ню Йорк, Вашингтон и Ню Инглънд.

Кан добави: „Проучванията показват, се е седем пъти по-вероятно да настинеш, ако летиш, отколкото ако не летиш. В модерните самолети 50% от въздуха е рециклиран, което само връща назад вирусите из самолета.”