Опорният халф на Ливърпул Лукас Лейва призна, че е бил много близо да напускане на клуба през миналия месец.

Бразилският футболист получи изкусителна оферта от Бешикташ, откъдето дори му бяха запазили самолетен билет до Турция и валяха обещания за титулярно място. Освен това мениджърът на англичаните Брендън Роджърс очакваше Лейва да има трудности в битката за стартовите 11 с Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър и Емре Джан.

28-годишният футболист не игра в първите 2 срещи, но след това бе титуляр за гостуването срещу Арсенал и игра 76 минути при нулевото реми. Очакваше се на следващия ден той да замине за Турция, където да уреди наема си, ала Лукас размислил.

„Когато бъдещето ти е поставено под съмнение, трябва да помислиш за друго решение. Щастлив съм обаче, че не се получи и ще остана тук да се боря, както го правех в последните 8 години“, коментира Лейва.

„Трансферният прозорец беше много напрегнат, ако трябва да бъда честен. Мисля, че през последните години моето име постоянно се спряга в този период. Естествено, има мигове, в които си мислиш, че трябва да си тръгнеш и този път бях много близо. Винаги обаче съм имал дълбока връзка и отдаденост към Ливърпул. Тук съм от толкова време и ако мога да бъда тук и да съм щастлив, то винаги ще избирам Ливърпул“, завърши Лейва.