Шокираща новина разкри легендарният италиански нападател Джанлука Виали, който бе сред най-големите футболни звезди през 90-те години.

Тя е, че Виали има рак и от една година се бори с коварната болест. Във вторник на пазара в Италия излиза автобиографичната книга на бившия мениджър на Челси, а в нея той говори за тежката борба с болестта.

Пред "Кориере дело Спорт" той сподели за болестта като успокои, че лечението върви добре и в момента се чувства отлично.

"С удоволствие щях да мина без това. Но не е възможно. После го сметнах просто за фаза от моя живот, която трябва да бъде премината с кураж и от която всички трябва да научим нещо. Започнах да пиа книгата, за да помогна на хората да намерят праивлния път. Събрах някои мотивиращи фрази, някои мантри и ги свързвам с истории на велики спортисти, за да бъдат разбрани. Знам, че беше трудно и е трудно да кажа на другите, на семейството ми. Никога не искаш да нараниш хората, които обичаш: моите родители, моите братя и сестра ми, съпругата ми Катрин, малките ни момичета Оливия и София. И те хваща срам, сякаш случилото се е твоя вина. Първо се криех, не исках другите да забележат нещо, да бъда Виали, когото познават. Но после реших да разкажа моята история в книга", споделя Виали.

"Сега съм добре, много добре всъщност. Мина година и отново имам физика на звят. Но все още нямам сигурност как ще завърши играта. Надявам се, че моята история ще помогне да вдъхнови хората в такава ситуация. Една от фразите, които бях закачил на стената по време на лечението ми, е тази: "Ние сме продукт на своите мисли". Важното не е да победиш, важното е да мислиш по печеливш начин. Животът е 10% от това, което ни се случва и 90% от това как се справяме с него. Надявам се, че моята история може да помогне на други да се справят с това, което се случва, по правилния начин."