Бившият полузащитник на Тотнъм Освалдо Ардилес се изказа критично по повод действията на клуба по време на трансферния пазар. Според него тъкмо доведените на „Уайт Харт Лейн“ играчи носят вина за слабите резултати в последните две години, а не толкава мениджърите на „шпорите“.

Настоящият наставник на лондончани Тим Шърууд вероятно ще сподели съдбата на освободения си предшественик Андре Вилаш-Боаш, след като Тотнъм най-вероятно ще трябва да се задоволи с 6-ото място.

Ардилес, който от 1978 до 1988 година записва 221 мача за Тотнъм, обаче не хвърля вината върху двамата наставници. „Когато започвахме сезона, бяхме пълни с оптимизъм, но някак нещата се развиха по разочароващ начин“, обясни аржентинецът.

„Вярвам, че играчите, които доведохме, са проблемът. Те не се представят според очакванията. Не искам да посочвам имена, но като цяло това важи за всички нови.“

„Това е сериозен, сериозен проблем. В крайна сметка който и да е мениджър – Андре Вилаш-Боаш в началото и сега Тим – няма как да постигне нещо с футболистите, с които разполагаме в момента. Който и да дойде, или пък дори Тим да остане, трябва да се мисли за сериозна чистка“, заяви Ардилес.