Легендата на Манчестър Юнайтед и английския футбол Браян Робсън предупреди играча на клуба Ашли Йънг, че рискува да си спечели репутация на „гмуркач“, която може да му изиграе лоша шега.

Робсън реши да се включи в двуседмичната дискусия около изпълненията на англичанина в наказателните полета на Куинс Парк Рейнджърс и Астън Вила, които доведоха до отсъждането на спорни дузпи в полза на „червените дяволи“. Дори самият сър Алекс Фъргюсън призна, че неговият футболист пада твърде лесно, но същевременно не оспори валидността на наказателните удари.

„Дузпата срещу КПР беше доста тежко отсъждане в ущърб на гостите и беше симулация“, сподели пред Би Би Си бившият флангови футболист на Юнайтед. „Що се отнася до мача с Астън Вила – гледах повторенията и мисля, че бранителят закача крака му.“

„Да, той го направи доста драматично. Ако само беше паднал заради контакта с крака на бранителя, ситуацията дори нямаше да се коментира. Сега обаче той трябва да внимава, защото хората ще го следят под лупа“, добави легендата на „червените дяволи“.

„Проблемът е в това, че в някой от решителните кръгове до края на сезона може да има 100-процентова дузпа срещу Ашли, а той да не я получи, защото ще го възприемат като гмуркач“, завърши Робсън.