Легендата на Ливърпул Джон Барнс коментира представянето на „червените“ през този сезон. Бившата звезда на „мърсисайдци“ е изумен от невероятната липса на късмет, която преследва отбора на Кени Далглиш в мачовете от Висшата лига.

В последния кръг Ливърпул допусна загуба на „Анфийлд“ от непретенциозния тим на Уест Бромич Албиън. Домакините доминираха през целия мач, но късметът пред гола лиши „червените“ поне от точката.

Джордан Хендерсън и Дирк Каут удариха гредите на два пъти, което закръгли сметката на тима по този показател на 30! Барнс все пак е убеден, че добрите дни за Ливърпул тепърва престоят и головете скоро ще дойдат.

„Това е невероятно. Във всеки един мач те са толкова близо до гола. Ако вратите бяха с десет сантиметра по-големи, то със сигурност Ливърпул щеше да бъде шампион! Никога не съм виждал нещо подобно, но това е част от футбола“, заяви Джон Барнс.

„Сигурен съм, че през следващия сезон те ще бележат по-голяма част от тези възможности. Най-хубавото в случая е, че те създават тези шансове. Трябва да бъдат малко по-хладнокръвни пред вратата и съм убеден, че головете ще дойдат“, каза още Барнс.