Легендарният защитник на Ливърпул Фил Томпсън заяви, че ако капитанът Стивън Джерард реши да си тръгне от Анфийлд, то никой няма да има право да го съди.

За Джерард, който на 30 май навършва 30 години, се спекулира, че може да премине в Реал Мадрид, след като наскоро Жозе Моуриньо се изказа ласкаво за него.

„Той става на 30 през тази седмица и това е изключително труден период. Сити Джерард даде максимума за Ливърпул и ако иска да напусне, клубът ще продължи напред”, заяви Фил Томпсън.

„Джерард носеше Ливърпул на раменете си в продължение на години. Той го направи, когато там беше Жерар Улие и продължи с Рафаел Бенитес.”

„През миналия сезон бяхме втори, през този седми. Отборът върви надолу. Класата на този състав не е такава.”

„Ако Фернандо Торес види, че има прогрес с привличането на играчи, мисля, че той ще остане. Торес е правото си, която казва, че иска да вижда, че се инвестира в по-добри играчи, защото не иска да се бори само за четвъртото място през следващия сезон и е прав да казва това.”

„Аз не искам да виждам Ливърпул да се бори за четворката. Почнахме този сезон, опитвайки се да спечелим титлата, а за следващия шампионат се говори, че ще се опитаме да влезем в четворката, това не е Ливпърул”, категоричен е Томпсън.

Фил Томпсън игра за мърсисайдците в периода 1971-1984 година, когато спечели 7 титли на Англия и 3 на Европа. Той има 340 мача и 7 гола за Ливърпул.