Бившият играч на Болтън Джей-Джей Окоча хвърли вината върху собствениците на клуба, като заяви, че изпадането на отбора се дължи на липсата на амбиции и инвестиции от тяхна страна.

Нигериецът бе един от ключовите футболисти, които изиграха съществена роля за циментирането на Уондърърс във Висшата лига. Сега обаче бившият играч, който игра финал за Купата на Лигата, както и в европейските клубни турнири, смята, че неговият труд през годините е отишъл напразно.

„Тогава всички ние променихме имиджа на клуба“, каза Окоча. „Затвърдихме мястото му в елита и смятахме, че само ще надграждаме оттук нататък. Сега всички наши опити отидоха на вятъра. Сякаш всичко, за което се борихме, се срина.“

„Следих много внимателно Висшата лига през този сезон, тъй като щом веднъж си бил футболист, продължаваш да се интересуваш от играта и след края на кариерата си. Това бе тъжен сезон за Болтън, но той бе предначертан да се случи. Когато не инвестираш в бъдещето, не може всеки път да се измъкваш на косъм. Дълго време гледахме игра на котка и мишка, но най-накрая мишката не се спаси. Жалко е, защото поставихме добра основа, но сега феновете ще трябва да се примирят с мисълта, че Болтън отнов ще бъде сред тимовете, които се борят за оцеляването си“, завърши недоволният Окоча.