Бившият полузащитник на Арсенал Рей Парлър смята, че ако клубът успее да подпише с Луис Суарес, може да промени представата за себе си у фенове и футболисти.

„Топчиите“ не са печелили трофей вече 8 години поред, като клубните шефове са известни с това, че не са склонни да харчат големи суми за нови играчи. За Суарес обаче те вече пратиха две оферти, втората от които за 40 милиона плюс 1 паунд, а на Острова се говори, че се задава и трета.

Според Парлър лондончани трябва да продължат да настояват пред Ливърпул за нападателя, защото последният може да се окаже липсващото парче в състава на Арсен Венгер. „Ако вземат Суарес, това ще е мощно изявление. Наистина ще бъде такова“, обясни англичанинът. „Винаги съм смятал, че Арсенал създава доста положения. Знам, че Суарес пропуска доста, но също така бележи и много голове.“

„Ако те успеят да вземат Суарес, то другите играчи, които са свързвани с тях могат да си кажат: „вижте, те наистина готвят нещо сериозно за следващия сезон, аз също искам да играя там“, допълни Парлър.