Капитанът на Тотнъм Ледли Кинг съобщи, че слага край на кариерата си като футболист, но ще остане в клуба.

Защитникът, който игра само за „шпорите“, аргументира решението си с множеството контузии през годините, попречили му да се представя постоянно на високо ниво.

„Тук съм от момче и винаги съм смятал, че това е моят клуб. Беше ми доста трудно да си се представям с фланелка на друг отбор“, заяви Кинг пред официалния сайт на Тотнъм. „Знам, че да играеш само за един тим, е рядкост в наши дни, но винаги съм обичал да бъда част от всичко, което се върши тук, да помогна за връщането на клуба в елита, където е неговото място.“

„Искам да благодаря на всички в клуба и на феновете. Пропуснах доста футбол през години, феновете на „шпорите“ винаги са били търпеливи към мен, с което ми оказаха невероятна подкрепа в трудните периоди. За съжаление моите контузии и неспособност да тренирам най-накрая сложиха край на кариерата ми“, каза още централният бранител.

Кинг има повече от 300 мача за Тотнъм във всички турнири и все още държи рекорда за най-бърз гол във Висшата лига – 10 секнуди след началния съдийски сигнал в мача срещу Брадофорд през декември 2000 година. Президентът на „шпорите“ Даниел Леви също изрази съжаленията си от принудителното отказване на Кинго, но сподели, че той ще остане в клуба с представителна функция.