Мениджърът на Суонси Сити Михаел Лаудруп е останал сериозно разочарован от клубните шефове. Според медиите в Англия датчанинът е разбрал, че няма да получи нужната подкрепа при работата си на летния трансферен пазар.

Специалистът ясно е заявил, че отборът се нуждае от нови попълнения както за да подобри 9-ото си място във Висшата лига, така и за добро представяне в Лига Европа. Освен това наставникът не скрил амбициите си да се бори за нов трофей на домашния фронт.

Неприятната изненада обаче дошла в битката за голмайстора на Селта Виго Яго Аспас, който се счита за почти сигурно ново попълнение на Ливърпул. Лаудруп веднага поискал уверения, че ще може да привлече играчите, които е набелязал като резервни варианти – Аруна Коне от Уигън и Пиер-Емерик Обамеянг от Сент Етиен.

„Надявам се бордът да изпълни обещанията, които направиха, когато подписвахме моя нов договор“, заяви пред медиите Лаудруп. „Не виждам причина да не го направят. Всичките планове са в интерес на клуба, на играчите, на феновете. Всеки би се радвал да разполагаме със силен отбор, поне доколкото финансовото състояние ни позволява“, допълни той.